Ode aan de Stones: legendarisch Kurhaus-concert op herhaling

DEN HAAG - Op 8 augustus 2014 is het vijftig jaar geleden dat de Rolling Stones optraden in het Kurhaus op Scheveningen. Zo'n 1500 mensen waren getuige van een legendarisch concert, waar uiteindelijk de politie moest ingrijpen om de orde weer terug te brengen.

Vijftig jaar na dato is het tijd voor een ode aan dat concert, volgens Voorburger Wim de Bruijn en voormalig Radio 10-diskjockey Peter Rijsenbrij. Het tweetal is bezig op dezelfde plek, opnieuw een concert te organiseren, zo bevestigt Rijsenbrij na berichtgeving van Almere Vandaag.

Het Kurhaus heeft al toegezegd haar ruimte ter beschikking te stellen. Momenteel zijn De Bruijn en Rijsenbrij bezig met het regelen van Nederlandse artiesten die daar een Stones-nummer willen spelen. 'We zijn ook bezig met leden van de Stones. We proberen ze via hun management en persoonlijk te benaderen of ze langs willen komen als VIP-gast. Dat gaat nog vrij lastig, maar we hebben goede hoop!', aldus Rijsenbrij.

Honderd man politie

Op 8 augustus 1964 traden de Rolling Stones voor het eerst op in Nederland. Het concert was van korte duur: na vier nummers moest het optreden worden gestaakt, omdat er complete anarchie in de zaal uitbrak. Honderd man politie moest ervoor zorgen dat de zaal ontruimd werd.

Deel dit artikel: