Haags Aloysius College gecertificeerd voor hoogbegaafden

DEN HAAG - Het Aloysius College in Den Haag is gecertificeerd als begaafdheidsprofielschool. Dat zijn scholen die hoogwaardig onderwijs bieden voor hoogbegaafde leerlingen. Het Aloysius is de 25e Begaafdheidsprofielschool in Nederland.
Op het Aloysius College is de afgelopen jaren al veel gewerkt aan talentontwikkeling voor hoogbegaafden. Elke leerling werkt op zijn eigen niveau. Elke leerling die kan en wil, kan vakken op een hoger niveau doen of extra vakken volgen. Een mavoleerling kan een vak op havo-niveau afsluiten en een havoleerling kan een vak op vwo-niveau volgen.
Op het gymnasium en atheneum worden leerlingen maximaal uitgedaagd. Leerlingen worden gestimuleerd extra vakken te volgen. Op de afdeling gifted education en voor The Class for the Gifted The Hague wordt onderwijs ontwikkeld speciaal voor hoogbegaafde leerlingen. De andere hoogbegaafdheidsprofielschool in onze regio is het Dalton in Voorburg. Aspirantscholen zijn het Carmelcollege in Gouda en het Picasso Lyceum en Oranje Naussau College in Zoetermeer.