Van Aartsen: 'Gedrag Duindorpers niet te tolereren'

DEN HAAG - De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen noemt het gedrag van Duindorpers die allochtone wijkbewoners wegpesten 'niet te tolereren.' Dat zegt hij tegenover Omroep West.

Donderdag kwam naar buiten dat allochtone wijkbewoners stelselmatig worden weggepest uit Duindorp. Woningbouwvereniging Vestia weet dat er sinds het begin van dit jaar zeker zes incidenten zijn geweest. Zo werd er bijvoorbeeld een varkenskop aan de gevel van een woning gehangen. Ook zijn er meldingen van ingegooide ruiten.

Burgemeester van Aartsen wil om tafel met Vestia, de politie en scholen in de omgeving van Duindorp. Dat gebeurt na de schoolvakantie. 'Dit gedrag tolereren we niet', zegt hij. 'niet in Duindorp, niet in Scheveningen, nergens in de stad.' Hij verwijst naar soortgelijke incidenten in de burgemeestersbuurt in Loosduinen, ongeveer drie jaar geleden. 'Toen hebben we hard en direct ingegrepen in samenwerking met de politie en de woningcorporatie. Dat doen we nu ook in Duindorp.'

Ook Vestia neemt fikse maatregelen

Vestia heeft een aantal wijkbewoners op het oog die betrokken zijn bij de incidenten. Zij worden scherp in de gaten gehouden. Als hun gedrag niet verbetert dreigen zij uit huis gezet te worden.

 

Deel dit artikel: