PvdA-Kamerlid Marcouch: 'Wilders moet zich distantiëren van Duindorp'

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) reageert verbolgen op het 'openlijke racisme' dat hij tegenkwam in de Haagse wijk Duindorp. Donderdagavond maakte hij een wandeling door de wijk, 'om de sfeer te proeven', zegt hij tegen de NOS.

Donderdag bracht Omroep West naar buiten dat allochtone wijkbewoners stelselmatig worden weggepest uit Duindorp. Ruiten worden ingegooid en er worden racisistische leuzen op muren gekalkt, want 'buitenlanders horen hier niet!', aldus bewoners.

Marcouch werd op zijn wandeling onmiddelijk herkend en sprak met oudere buurtbewoners en jongeren. 'Hooligan-achtige types' noemt hij ze bij de NOS. 'Ze kwamen niet verder dan dat dit land van ons is en dat allochtonen hier niet thuis horen', zegt Marcouch. 'Als ze (allochtonen, red.) komen, dan vragen ze erom', vervolgt hij.

'Geert Wilders van de PVV moet zich distantiëren'

Het PvdA-Kamerlid roept verder PVV-leider Geert Wilders op zich te distantiëren van het gedrag van zijn achterban. Hij moet hen zelfs tot de orde roepen, zegt Marcouch. Volgens Marcouch voelen de buurtbewoners zich in hun gedrag gelegitimeerd door 'hun grote leider', zoals ze tegen hem zeiden.

Kamervragen aan Ivo Opstelten

Marcouch heeft Kamervragen gesteld aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Ook roept hij de minister op zelf de wijk te bezoeken.

Deel dit artikel: