Vernieuwing Stationsplein Den Haag komt niet van de grond

DEN HAAG - Het wil maar niet lukken om de leegstaande voormalige belastingkantoren op het Stationsplein in Den Haag een echt grote nieuwe bestemming te geven.

Op de begane grond van het zogenaamde grote belastingkantoor komt een Albert Heijn en een vestiging van de Turkse broodjeszaak Simit Sarayi. Maar daar blijft het dan ook voorlopig bij.

Dat blijkt uit antwoorden op vragen van het voormalig D66-raadslid Martijn Bordewijk. Hij maakte zich heel lang hard voor de verbetering van het Stationsplein. Dat wordt binnenkort opnieuw ingericht en er worden ook nieuwe studentenwoningen gebouwd, maar het lijkt onmogelijk beide kantoorkolossen een weerszijden van de straat grondig aan te pakken.

Al jaren lang plannen gemaakt

Voor beide panden zijn de afgelopen jaren al tal van plannen gemaakt, maar die komen nooit van de grond. Ook nu blijkt weer dat, afgezien van de komst van twee winkels, er weinig vrolijks is te melden.

Het kleine belastingkantoor is juridisch in handen van de projectontwikkelaar Geste Groep. Het economisch eigendom is echter in handen van een andere partij. Maar de eigenaar van dat bedrijf, is onlangs overleden. Dat maakt de situatie er niet overzichtelijker op. Wel zou de gemeente in 'goed gesprek' zijn over maatregelen om de gevel 'een beter aanzicht te geven'.

Nieuwe eigenaar

Voor de bovenverdiepingen van het grote belastingkantoor, aan de overkant van de straat, zag het er even gunstig uit. Er zouden wellicht studentenwoningen in worden gevestigd, maar dit gaat niet door. Ook omdat er een nieuwe eigenaar is.

Deel dit artikel: