Veel politie en man in boerka in Duindorp

DEN HAAG - In de Haagse wijk Duindorp was het vrijdag onrustig. De politie surveilleert op grote schaal en een verslaggever van PowNews zorgde voor de nodige onrust door in boerka door de wijk te gaan lopen.

In Duindorp zijn de afgelopen maanden veel incidenten geweest van geweld of bedreigingen richting allochtonen. Op de Pluvierstraat werden de afgelopen twee weken ruiten ingegooid bij allochtone gezinnen. De reportage van Omroep West over dit onderwerp zorgde donderdag en vrijdag voor veel onrust in de wijk. Veel Duindorpers herkennen zich niet in het beeld van een racistische wijk.

'Misselijk en woedend tegelijk'

'De beelden die ik gisteren zag maakten me misselijk en woedend tegelijk. Er wordt een eenzijdig negatief beeld getoond van een heel plezierige wijk om te wonen', schrijft Duindorpster Alie van Wijngaarden in de reacties op omroepwest.nl. Een bewoner laat weten: 'Wij wonen al jaren met veel plezier en veiligheid in Duindorp, waar onze kinderen heerlijk, met veel sociale controle, kunnen buitenspelen. Ook met allochtone kinderen.'

Manon Keus, die vlakbij de ingegooide ruiten op de Pluvierstraat woont, is erg geschrokken van de berichten op Facebook. 'Op de pagina van de Duindorpse vreugdevuren wordt volop gediscussieerd over dit onderwerp', vertelt ze vanaf haar campingstoel op de Pluvierstraat. 'En dan roept er een of andere Mo dat ze met een hele groep hier naar toe komen.'

Man in boerka

Ondertussen zette verslaggever Danny Ghosen van PowNews de boel op stelten door verkleed in boerka over de Pluvierstraat te paraderen. Hij kwam de straat ongeschonden door, maar toen hij de boerka op het Tesselseplein uittrok vlogen er een paar eieren naar zijn hoofd.

Deel dit artikel: