Brandje in Haagse Pluvierstraat bij gekleurd gezin

DEN HAAG - In een portiek in de Pluvierstraat in Den Haag zijn donderdagavond twee vuilniszakken in brand gevlogen. De zakken stonden voor de deur van een gekleurde familie, die daardoor vast kwam te zitten in de woning.
In het huis, in de Haagse wijk Duindorp, wonen een moeder met twee jonge kinderen en haar tante. Moeder Aika was op het moment van de brand niet thuis. 'Ik was op een feestje van mijn werk', vertelt ze. 'Toen belde mijn dochter, die zei dat ons huis in brand stond.' Aika schrok zich wild. 'Ik had enorme hartkloppingen en racete naar huis'.

Buurjongens redden de kinderen

Dat viel uiteindelijk mee, maar haar familieleden zaten wel in de val. De woning op de tweede verdieping is alleen toegankelijk via de voordeur, en daar stonden de vuilniszakken in brand. Buurjongens hebben geholpen bij het bevrijden van de twee kinderen. De tante verliet uiteindelijk via het raam en de brandweerladder het huis. Ze zijn opgevangen bij een van de buren.
Onduidelijk is of er sprake is van brandstichting of een ongelukje. Het gezin maakt zich wel grote zorgen. Ze wonen nog maar enkele maanden aan de Pluvierstraat en deze week bleek dat er de afgelopen maanden veel incidenten zijn geweest in de wijk. Enkele allochtone gezinnen werden weggejaagd door hun ruiten in te gooien.