Subsidie voor publieke oplaadpunten elektrische auto’s

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat subsidies geven aan bedrijven en instellingen die op hun eigen terrein of in hun parkeergarage oplaadpunten voor elektrische auto’s aanleggen voor publiek gebruik. Die bijdrage van het stadhuis kan oplopen tot 5.000 euro.

De gemeente wil het gebruik van elektrische auto’s stimuleren, omdat deze bijdragen aan een betere luchtkwaliteit in de stad. Door de subsidie moeten er meer oplaadpunten bijkomen.

De gemeente geeft maximaal 50 procent subsidie op het totaalbedrag van de aanschaf en aanleg van een oplaadpunt. Een organisatie kan voor het eerste oplaadpunt maximaal 2.000 euro subsidie krijgen en maximaal 1.000 euro per extra laadpunt. Per locatie - bijvoorbeeld in parkeergarages of op een parkeerplaats bij een supermarkt of bedrijf - subsidieert de gemeente nooit meer dan vier oplaadpunten.

In totaal 150.000 euro beschikbaar

Voor de subsidieregeling is in totaal 150.000 euro beschikbaar. Bijdragen kunnen tot en met 31 oktober 2014 worden aangevraagd maar als het budget voor die tijd is uitgeput, stopt de regeling eerder.


 

Deel dit artikel: