Instellingen

Uitslag poll: wat vind jij van wielrenners op de weg?

DEN HAAG - Alleen als wielrenners meer rekening houden met andere weggebruikers mogen ze op de weg fietsen. Dat vindt bijna 60 procent van de lezers van de website van Omroep West die op de poll hebben gestemd.
Het aantal botsingen tussen wielrenner en fietser is sterk toegenomen. In 2010 belandden er ongeveer 2000 wielrenners in het ziekenhuis en in 2012 maar liefst 4200. Het aantal wielrenners steeg niet en bovendien rijden ze niet langer of meer.
Een groot deel van de stemmers (28 procent) vindt de wielrenners aso's en vindt dat ze van de weg moeten worden gehaald. Een van de stemmers zegt: 'Ik noem ze de dictators der fietspaden'.
Maar weinig stemmers proberen de wielrenners bij te houden (2 procent) en ook vinden ze niet dat de langzame fietser juist door moet trappen (0,5 procent).

Aanpassen

Veel lezers zijn van mening dat de wielrenners zich moeten aanpassen aan de andere fietsers op de fietspaden. 'Ik snap wel dat zij met een hogere snelheid willen rijden, maar ze moeten zich realiseren dat dat niet altijd kan.'
Van de stemmers vindt 8 procent dat de fietser op een gewone fiets maar beter uit moet kijken.