'Opstappen PVV'er Stephan Jansen is moedig'

DEN HAAG - Leden van Provinciale Staten reageren verrast op het opstappen van PVV-Statenlid Stephan Jansen. Ze noemen het moedig en een terechte keuze.

Jansen zelf is woensdag niet bij de vergadering van het provincieparlement aanwezig. Hij heeft een brief gestuurd naar zijn fractie waarin hij schrijft dat omdat niemand met de PVV wil samenwerken die partij door andere partijen niet meer serieus wordt genomen. En dat een stem op de PVV daardoor in feite een stem op links is geworden.

Statenleden zeggen nooit gemerkt te hebben dat Jansen moeite had met standpunten van zijn partij. Ze omschrijven hem als een 'beschaafde man die nooit op hoge toon het debat voerde'. In de Staten is vorige maand nog een debat gevoerd over de uitspraken van Wilders over Marokkanen. De PVV liep toen uit protest uit de zaal.

Tweede opgestapte Statenlid Zuid-Holland

Het vertrek van Jansen is de tweede afsplitsing in korte tijd. Eerder werd Statenlid Erbas uit de PvdA gezet. Net als Erbas, wil ook Jansen wil als onafhankelijk Statenlid verder. Politici vinden het slecht voor het aanzien van de politiek dat het rommelt in fracties. In 2015 zijn er weer verkiezingen voor de Staten en deze incidenten zouden niet goed zijn voor de opkomst.

Deel dit artikel: