Haagse Stadspartij: 'Keuze voor deze coalitie onverstandig en overhaast'

DEN HAAG - De Haagse Stadspartij is niet blij met de beslissing verder te onderhandelen met de huidige vier coalitiepartijen (D66, CDA, PvdA, VVD) en de Haagse Stadspartij.

'De twee grote verliezers van de verkiezingen worden op het collegeschild gehesen nog voordat we met onderhandelen zijn begonnen. Dat is merkwaardig en doet geen recht aan de verkiezingsuitslag', aldus fractievoorzitter Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij.

De lokale partij wil graag meer 'vers bloed' in het nieuwe college, maar zegt erbij wel in gesprek te willen blijven. 'Maar deze keuze vinden we onverstandig en overhaast', zegt Wijsmuller.

'Geen nieuwe frisse wind'

Ook de SP ziet liever meer vernieuwing in een nieuw college. De SP staat buitenspel en schuift niet aan de onderhandelingstafel. ‘Dat is natuurlijk een teleurstelling,’ zegt SP-fractievoorzitter Bart van Kent. ‘Ik had graag meegepraat over het socialer maken van de stad met goede zorg en armoedebestrijding. Nu gaan vier partijen door die er de afgelopen jaren in het Haagse college een potje van hebben gemaakt, aangevuld met de Haagse Stadspartij. Ik denk niet dat deze vier een nieuwe frisse wind door Den Haag zullen laten waaien.’  

Deel dit artikel: