Familie wanhopig door ontvoering Haags gezin

DEN HAAG - Radeloos zijn ze, de familieleden van de 24-jarige Hilal en haar twee kleine kindjes uit Den Haag. Vrijdagavond werd het drietal ontvoerd en sindsdien weet niemand waar ze zijn. De auto van Hilal is teruggevonden in de Haagse Vreeswijkstraat.

Door Karin Versteeg en John van der Tol

'Het zag er vreselijk uit', zegt een familielid dat anoniem wil blijven. 'Het raam van de auto stond open en er lag nog babyvoeding in.' De man is zichtbaar emotioneel door wat er is gebeurd. 'Dit is niets voor haar. Ze laat nooit de ramen van haar auto open en haar spullen neemt ze altijd mee.'

De familie heeft geen idee wat er met hun dierbaren is gebeurd. Volgens hen parkeerde Hilal haar auto nooit in de Vreeswijkstraat. Ze denken dat de vrouw en haar kinderen zijn overvallen en uit de auto zijn getrokken. Ze hebben inmiddels pamfletten in de wijk opgehangen.

'Ik hoorde geschreeuw'

Een buurtbewoner vertelt dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag geschreeuw hoorde toen hij rond 1.00 uur thuiskwam. ‘Het was geschreeuw van een man, niet van een vrouw’, zegt hij. De man vermoedt dat het de partner was die de verlaten wagen in de Vreeswijkstraat ontdekte.

De eigenaar van een kapsalon is ontdaan door alle gebeurtenissen in de straat. 'Ik ben me rot geschrokken, want het is hier altijd heel rustig', vertelt hij. 'Dit soort dingen gebeuren hier normaal gesproken niet.' De familie van Hilal is al bij hem langs geweest om te vragen of hij iets wist.

Zaterdagmiddag is er een AMBER Alert uitgegeven, omdat er jonge kinderen bij de ontvoering betrokken zijn. Ook heeft het 2-jarige dochtertje medische zorg nodig, laat een woordvoerder van de politie aan Omroep West weten.

Onderzoek

Agenten hebben zaterdagmiddag een buurtonderzoek gehouden in de straat naast het Zuiderpark in Den Haag. Ook is een jas die op straat lag door de recherche meegenomen. Mensen met informatie krijgen het dringende verzoek de politie te bellen.

Deel dit artikel: