Instellingen

Politie: Dood Engelse Wayne Davies in Leiden geen misdrijf

LEIDEN - De 22-jarige Wayne Davies uit Engeland, die zaterdagochtend dood werd gevonden in een gracht in Leiden, is waarschijnlijk het slachtoffer van een noodlottig ongeluk. De politie heeft geen reden om uit te gaan van een misdrijf.
De Brit werd sinds vorige week vrijdag vermist na een avondje stappen. Hij was met vrienden op vakantie in Nederland. Volgens bekenden van Davies deed hij dat elk jaar met veel plezier. Na een bezoek aan de Leidse studentendiscotheek Hifi kwam hij nooit meer aan in het hotel waar hij verbleef.
Het lichaam van de Engelsman werd zaterdagochtend toevallig door marktkooplieden ontdekt. Uit onderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. De familie van Wayne Davies is zaterdagmiddag door de Britse politie op de hoogte gesteld.

Verdriet

Vrienden en bekenden reageren geschokt op de dood van de jongeman. ‘Tragic news, he was a good guy. RIP’, schrijft iemand op Twitter. Een ander tweet: ‘An old friend passed away today, taken far too soon. RIP Wayne Davies.