Instellingen

Nog geen duidelijkheid over Haagse moeder waarvoor AMBER Alert is gegeven

DEN HAAG - Het is nog steeds een raadsel wat er is gebeurd met de moeder van twee kinderen voor wie zaterdag een AMBER Alert is uitgegeven. Dit weekend brak grote paniek uit toen de Haagse vrouw met haar kinderen leek te zijn ontvoerd. Zaterdagavond meldde ze zich met haar kinderen op het politiebureau.
De vader gaf zijn vrouw en twee kinderen vrijdagavond op als vermist. Een paar uur later werd haar auto gevonden op de Vreeswijkstraat in Den Haag, vlakbij het Zuiderpark. Een familielid zei daarover tegenover Omroep West: 'Het zag er vreselijk uit. Het raam van de auto stond open en er lag nog babyvoeding in.'
De politie maakte zich zorgen over de veiligheid van de drie en startte een groot onderzoek. Ook werd een AMBERT Alert uitgegeven. ‘Twee kinderen waarvan er een medische zorg nodig heeft,  alles bij elkaar hebben wij ons serieuze zorgen gemaakt en dat is genoeg  reden om een AMBER Alert te geven', zegt Cor Spruijt van de politie.

'Ik begrijp niet wat haar mankeert'

Waarom de vrouw is weggelopen van huis begrijpt niemand. Een buurtbewoonster zegt dat ze niet begrijpt waarom de moeder niet een briefje heeft achtergelaten. ‘Onbegrijpelijk, dat iemand zo iets doet, het lijkt allemaal wel in scene gezet.' Een man die de familie kent zegt ook niets te snappen van dit verhaal  ‘Ze zijn getrouwd en ik weet niets van huwlijksproblemen. Ik ben heel blij dat ze terug is maar begrijp niet wat haar mankeert om zo bij haar man weg te gaan.'
Dankzij alle media-aandacht na het AMBER Alert meldde de vrouw zich vrijwillig bij het politiebureau Zuiderpark. De vrouw was vrijwillig weggelopen bij haar man en was ondergedoken bij familie. 'We hebben hen uiteraard in het onderzoek betrokken, maar ze zat niet bij direct betrokken familieleden', zegt de politiewoordvoerder. Vanwege de grote familie wist niet iedereen waar de Haagse en haar kinderen waren.
De politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken de zaak.