De Mos schrikt zich rot van nieuws over 'redder' Scheveningse Pier

DEN HAAG - Richard de Mos is zich rot geschrokken van het nieuws over de 'Pierredder' Frans Bakker, die mogelijk een meesteroplichter is. 'Ik roep alle donateurs op zich te melden. Als het geld niet terugkomt, gaan we gezamenlijk aangifte doen', zegt De Mos woensdag op Radio West.

De Mos werd dinsdagavond gebeld door het Dagblad van het Noorden dat beweert dat Bakker in het noorden van het land een spoor van faillissementen achter zich heeft gelaten.

'Ik schrok daarvan. Het zou waar kunnen zijn.' De Haagse politicus steunde Bakkers inzamelingsactie om de Scheveningse Pier te redden. 'Ik ken hem eigenlijk niet, maar ik heb hem toen in mijn enthousiasme geholpen met die persconferentie.'

Reddingsactie van de baan

De Mos zegt al contact te hebben gehad met Bakker. 'Hij bezweert dat hij iedere cent gaat terugstorten. 'De reddingsactie is van de baan', aldus De Mos. 'Daar heb ik geen fiducie meer in.'

De grootste donatie, 20.000 euro, kwam volgens De Mos van de Pierewaaiers, een hengelvereniging die al 47 jaar de Pier als thuisbasis gebruikt. 

>Meer informatie over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: