Pierewaaiers vrezen geld kwijt te raken: Wij vertrouwden Richard de Mos

DEN HAAG - Zeehengelclub De Pierewaaiers kan waarschijnlijk fluiten naar de 20.000 euro die de club heeft gedoneerd aan de reddingsactie voor de failliette Scheveningse Pier. Dat zegt penningmeester Harry Tetro, nadat de initiatiefnemer van de actie, Frans Bakker, wordt beschuldigd van oplichting.

De Pier was jarenlang de thuisbasis van De Pierewaaiers. Tetro kende Bakker persoonlijk niet. 'Maar ik vertrouwde Richard de Mos, dat die wel wist waar hij aan begon.' De Mos steunde de actie van Bakker en organiseerde eind vorig jaar samen een persconferentie om de inzamelingsactie te lanceren.

Tetro twijfelde al een tijdje aan Bakker. 'Half december beloofde hij ons dat de Pier op 1 januari open zou gaan. Dat ging niet door. Toen kreeg ik al twijfels.'

Fluiten naar je geld

De 20.000 euro die De Pierewaaiers hebben gedoneerd kwam uit de verenigingskas. 'Ik ga Bakker benaderen, maar ik denk dat we die 20.000 euro wel kunnen vergeten.'

Inmiddels heeft penningmeester Tetro de heer Bakker gesommeerd het geld terug te storten. 'Anders nemen we maatregelen.'  Wat die maatregelen zijn wil Tetro niet zeggen.

>Lees meer over de Pier in ons dossier

Deel dit artikel: