Instellingen

'Teruggestort' geld Pier is nooit betaald

Pier in Scheveningen
Pier in Scheveningen
DEN HAAG - Het meeste geld dat de ondernemer - en volgens sommigen 'meesteroplichter' - Frans Bakker voor de reddingactie van de Pier van Scheveningen zegt te hebben opgehaald, heeft hij nooit gehad. Dat zegt Aad Rog, voorzitter voor de ondernemersvereniging van de Pier.
Volgens Bakker heeft de reddingsactie sinds vorig jaar 143.000 euro opgeleverd. Het grootste deel van dat bedrag, was toegezegd door Aad Rog, tot oktober eigenaar en uitbater van het pannenkoekenrestaurant op de Pier. Rog beloofde 100.000 over te maken, maar deed dat nooit. Het bleef bij een toezegging.
Bakker zelf zegt dat hij inmiddels van de 143.000 euro die was opgehaald 120.000 euro heeft teruggestort. Zoveel geld heeft hij echter nooit gehad.
De grootste donor die wel daadwerkelijk geld heeft gestort, zeehengelclub De Pierewaaiers, eist naar aanleiding van de publicaties van zijn 20.000 euro nu binnen een week terug.

Tureluurs

Aad Rog wordt inmiddels helemaal tureluurs van de verhalen over de Pier. Hij gaat vandaag met zijn familie naar de dierentuin, hij is er helemaal klaar mee. De curator werkt hem tegen, want zijn kort geding tegen het opzeggen van zijn huurcontract is weer op de lange baan geschoven. 'En dan die indianenverhalen van vandaag', zegt hij.
'Ik voel me helemaal niet opgelicht', zegt Rog, 'en ik snap ook niet waar dat verhaal over die zogenaamde meesteroplichter vandaan komt. Mij heeft hij niet opgelicht, en ik ken zo een stuk of vier mensen die geld hebben gestort en hebben teruggekregen.'