Prins Pieter-Christiaan schrijft zich als eerste in voor de Vredesloop

DEN HAAG - Prins Pieter-Christiaan heeft zich als eerste ingeschreven voor de Vredesloop in Den Haag.

Vorig jaar werd de loop georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis. Omdat het een succes was, is er ook dit jaar weer een loop.

De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven gaf woensdag het startschot voor de kaartverkoop. Ze deed dat tijdens een jeugdtraining op de atletiekbaan van HAAG Atletiek. De atletiekvereniging organiseert daar elke woensdagmiddag voor basisschoolleerlingen gratis trainingen ter voorbereiding op de Vredesloop.

Trainen

Speciaal voor beginnende lopers start HAAG Atletiek op zaterdag 5 juli met trainingen voor de 5 km. Iets meer ervaren lopers kunnen deelnemen aan de training voor de 10 kilometer.

Bijna 9000 hardlopers namen vorig jaar in Den Haag deel aan de Vredesloop. Ze liepen een parcours rond het Vredespaleis tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis én op de Internationale Dag van de Vrede.
 
Afstanden Vredesloop

De Vredesloop Den Haag wordt gehouden op zaterdag 20 september. De afstanden waarvoor kan worden ingeschreven zijn: 1,5 – 2,5 – 5 – 10 kilometer.

 

Deel dit artikel: