'Afschieten Zoetermeerse konijnen is wreed en zinloos'

ZOETERMEER - De Faunabescherming vindt het afschieten van de konijnen op de begraafplaats aan de Hoflaan in Zoetermeer wreed en zinloos.

De gemeente Zoetermeer gaat de konijnenkolonie op de begraafplaats aan de Hoflaan afschieten, omdat de konijnen holen maken onder grafstenen en ze bloemstukken aanvreten. Nabestaanden die de graven bezoeken, hebben daar volgens de gemeente last van. Afschieten is de meeste humane, snelle en effectieve manier om van de konijnenplaag af te komen, zegt Zoetermeer.

Afschieten lost niks op

Dat is volgens de Faunabescherming onzin. Het met een geweer de dieren afschieten lost niks op. Het probleem wordt op de lange termijn juist alleen maar groter. Door het jagen wordt de groep konijnen kleiner, waardoor de konijnen vruchtbaarder worden om de konijnenkolonie weer te laten groeien. Uiteindelijk lost het afschieten dus niks op zegt de Faunabescherming.

Faunabescherming roept de gemeente Zoetermeer op om te kijken naar alternatieven. Bijvoorbeeld platen en struiken neer zetten die konijnen niet lekker vinden. Dan wordt het gebied vanzelf minder aantrekkelijk voor de knaagdieren, denkt de natuurorganisatie.

Deel dit artikel: