Instellingen

Lid motorclub Satudarah mishandelt Delftenaar na afpersing

satudarah in moordrecht 2014
satudarah in moordrecht 2014
DELFT - De rechter-commissaris in Den Haag heeft vrijdag besloten een 50-jarige man uit Pijnacker twee weken langer vast te houden. De man wordt verdacht van een poging tot afpersen van een Delftenaar. De man uit Pijnacker is lid van of gelieerd aan de Motorclub Satudarah.
Het lid van de motorclub heeft de Delftenaar begin april gevraagd om een geldbedrag van 10.000 euro te steken in de motorclub. In ruil hiervoor zou de Delftenaar bescherming krijgen van de motorclub. Toen de Delftenaar aangaf daar geen behoefte aan te hebben en ook geen geld te willen geven aan de motorclub, heeft de verdachte hem gezegd dat hij het binnen 24 uur wel zou merken.

Mishandeld

De Delftenaar is vervolgens op 30 april door de verdachte en drie andere motorrijders mishandeld en bedreigd met vuurwapens om alsnog het geldbedrag af te geven. Op dit moment loopt nog onderzoek naar de identiteit van de drie andere motorrijders.
De politie deed in de nacht van donderdag op vrijdag zoekingen in twee woningen en een café in Pijnacker. Hier werden geen wapens aangetroffen.