Jochem Myjer speelt voorstelling speciaal voor Leidenaren.... op Scheveningen!

LEIDEN - Jochem Myjer geeft in september een speciale voorstelling voor Leidenaren. Opvallend genoeg doet hij dat niet in zijn eigen stad Leiden, maar in het Circustheater op Scheveningen.

Dat heeft te maken met de capaciteit van het theater.

Makkelijke keuze

'Ik ben gek van de Leidse schouwburg', zegt Jochem Myer. 'Maar er kunnen niet zo heel veel mensen in'. Volgens de meest komische cabaretier van Nederland was de keuze gauw gemaakt. 'Twee dagen Leiden betekent 1000 mensen, bij het Circustheater zijn dat er 3500.

Circustheater Leids grondgebied

En dus viel de keus op Scheveningen. 'Maar ik maak er gewoon Leids grondgebied van', aldus Myjer op Radio West. Dat betekent dus een Leidse vlag in de mast en natuurlijk een aangepast programma. De cabaretier speelt het programma waarmee hij al ruim 2 jaar op toernee is, maar: 'Natuurlijk wel lekker met allemaal inteelt-grappen over Leiden.' En natuurlijk is ook zijn lijflied Lalala Leiden' te horen in de voorstelling.

Paspoort mee?

De kaartverkoop is alleen in Leiden. Toch is het meenemen van een paspoort niet nodig, want Myjer denkt niet dat mensen speciaal vanuit heel Nederland naar Leiden zullen komen om kaarten te kopen voor de voorstelling.

Lichaam haakt af

In 2011 werd bij de sympathieke Leidenaar een tumor verwijderd uit zijn ruggenmerg. 'Sindsdien haakt mijn lichaam nog wel eens af als ik moet spelen', zegt Myjer. 'Door de tumor kan ik minder dan eerst', zegt hij, 'maar ik moet daardoor wel wat meer slapen'

Minder voorstellingen

Door zijn gezondheidsproblemen kan hij nog maar 2 tot 3 keer per week spelen. Verder besteed hij zijn energie aan gezond leven: 'Ik sport veel en haal er het maximale uit', klinkt het opgewekt. De voorstellingen speciaal voor Leidenaren zijn in september. De voorverkoop, alleen in Leiden dus, begint op 14 juni.

Deel dit artikel: