Instellingen

Ultimatum voor Avery Dennison

REGIO - HAZERSWOUDE- Vakbond FNV heeft verpakkingsbedrijf Avery Dennison een ultimatum gesteld voor een sociaal plan. Als er op 8 mei geen acceptabel sociaal plan ligt, volgen er acties volgens de vakbond. Eerder liepen de gesprekken over een sociaal plan tussen het bedrijf en de vakbond stuk.
In januari besloot Avery Dennison de fabriek in Hazerswoude te sluiten, omdat deze niet meer rendabel is. Door de sluiting komen er 186 mensen op straat te staan. Volgens FNV reageert het bedrijf niet genoeg op de gevolgen voor de werknemers die op straat komen te staan. 'Bij Avery Dennison ligt de verantwoordelijkheid voor een goed sociaal plan', aldus de bestuurder en onderhandelaar van FNV Bondgenoten.
Avery Dennison zet in het sociaal plan vooral in op werk-naar-werk-begeleiding, maar de bonden zien dat niet zitten. ‘Er zijn 700.000 werklozen in Nederland, er is nou eenmaal weinig werk’, laat een woordvoerder van FNV Bondgenoten weten. De vakbond wil een hogere ontslagvergoeding, maar de directie van Avery Dennison is het daar op haar beurt niet mee eens.