Instellingen

Vier mannen aangehouden voor doorsnijden remleidingen

Opstootje met hockeystick bij avondwinkel Delft
Opstootje met hockeystick bij avondwinkel Delft
ROELOFARENDSVEEN - Een 'explosieve stijging' van het aantal auto-inbraken in het politiedistrict Nieuwkoop-Kaag en Braassem is voornamelijk te wijten aan vier Roemenen. Dat denkt althans de recherche, zegt politiechef René van Eck.
Rem- en brandstofleidingen werden doorgesneden en kentekenplaten werden gestolen. Volgens de politie waren vijftien wagens het doelwit van de Oost-Europeanen, die inmiddels zijn aangehouden. 'Ook het doorsnijden van de brandstofleiding om benzine af te tappen, valt onder inbraak', licht Van Eck toe.
'Wat deze daders doen is levensgevaarlijk', zegt de politiebaas. 'Als mensen nietsvermoedend in hun auto stappen terwijl de remleiding is doorgesneden, kunnen de gevolgen dramatisch zijn.' In het district waren in april 22 auto-inbraken, zestien meer dan een maand eerder.

Arrestatie

De vier verdachten zijn anderhalve week geleden aangehouden op de oprit naar de A4, bij Roelofarendsveen. De mannen hadden spullen bij zich die gebruikt kunnen worden bij inbraken. Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat dat niet mag.