Instellingen

Weer vechtpartij tijdens wedstrijd van Delftse voetbalvereniging DHC

DELFT - Tijdens een voetbalwedstrijd tussen de Delftse voetbalvereniging DHC en K.R.S.V. Vredenburch uit Rijswijk is zaterdag een vechtpartij uitgebroken tussen de spelers. Het gaat om een wedstrijd tussen de B2 teams, dat zijn jongens tussen de 15 en 16 jaar oud.
Een 15-jarige Hagenaar is gewond geraakt bij de vechtpartij op het voetbalveld aan de Brasserskade in Delft. Volgens een ooggetuige is de speler van K.R.S.V. Vredenburch door vier mensen tegen zijn hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie heeft twee jongens aangehouden voor de vechtpartij. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Den Haag en een 16-jarige jongen uit Delfgauw.

DHC eerder betrokken bij vechtpartij

Het is niet de eerste keer dat DHC betrokken is bij een vechtpartij. Eind maart liep ook een wedstrijd van de Delftse voetbalvereniging compleet uit de hand door voetbalgeweld. Een 17-jarige jongen uit Den Haag mishandelde toen een 43-jarige man uit Leidschendam. De jonge voetballer werd door de politie aangehouden.