Instellingen

Buurvrouw brand Haagse Schlegelstraat: 'Het was erg schrikken'

DEN HAAG - 'Het was heel erg schrikken, het had ook anders af kunnen lopen', dat zegt een buurvrouw van de uitgebrande portiekwoning in de Haagse Schlegelstraat. De vrouw moest samen met bewoners van negen andere woningen haar huis uit nadat in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitbrak.
Het vuur ontstond rond 3.30 uur op de bovenste etage en verwoeste de woning volledig. De brandweer ontdekte in het pand  een hennepkwekerij. Omwonenden werden tijdelijk opgevangen in politiebureau Laakkwartier.
Ook de vrouw die naast het afgebrande pand woont, moest haar huis tijdelijk uit. 'Mijn partner werd gelukkig wakker door de rook. Toen hebben we heel snel het pand verlaten.'

'Ruikt nog steeds naar rook'

Inmiddels is het stel weer teruggekeerd naar hun woning. 'Zoals ik het nu zie, valt de schade voor ons huis mee.' Volgens de vrouw ruikt het nog steeds naar rook. 'Maar godzijdank is er zo te zien geen enorme schade.'
De woning onder het afgebrande huis heeft wel flinke waterschade opgelopen. Deze bewoners mogen de elektriciteit nog niet gebruiken.