Instellingen

Staking middelbaar beroepsonderwijs (mbo) breidt zich uit

staken-mbo-onderwijs
staken-mbo-onderwijs
DEN HAAG - Steeds meer docenten en andere medewerkers in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) willen donderdag het werk neerleggen. Inmiddels hebben ruim 2.000 mensen zich aangemeld bij de Algemene Onderwijsbond (AOb). Dat meldt de vakbond woensdag. De teller stond zaterdag op 1.150.
De meeste stakers komen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Haarlem, blijkt uit een kaart op de site van de AOb. Eerder bleek al dat er vanuit Den Haag weinig belangstelling is voor de staking.
De stakers willen dat er een betere cao komt en vinden de werkdruk veel te hoog. Aanleiding voor de staking is het stukgelopen cao-overleg met de werkgeversorganisatie MBO Raad. Donderdagmiddag is een stakingsbijeenkomst in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Estafettestaking

De afgelopen maanden hielden honderden mensen in het mbo al een estafettestaking in onder meer Groningen en Rotterdam. De acties zijn georganiseerd door de vakbonden Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs, Abvakabo FNV en FvOv. Ze hebben al aangegeven dat er meer stakingen en acties volgen als de MBO Raad niet op de eisen van de bonden ingaat.