Instellingen

Mishandelde jeugdspeler maakt het redelijk

DHC - Sportpark Brasserskade
DHC - Sportpark Brasserskade
DELFT - De mishandelde jeugdspeler van voetbalvereniging K.R.S.V. Vredenburch uit Rijswijk maakt het naar omstandigheden redelijk. Dat heeft de voorzitter van de club, John Clavan, laten weten.
De 15-jarige Jordy werd afgelopen zaterdag tijdens een uitwedstrijd tegen de B2 van DHC uit Delft in elkaar geschopt en geslagen. De jongen werd naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels is Jordy weer thuis maar hij is wel bont en blauw en heeft een hersenschudding, laat Clavan aan Omroep West weten.

Vlam in de pan

Het incident vond plaats vlak voor het einde van de wedstrijd bij een 1-0-voorsprong voor de B1 van Vredenburch. Na een overtreding ontstond er een woordenwisseling waarna Jordy door meerdere spelers en een toeschouwer werd mishandeld.
De vereniging DHC heeft reeds haar excuses gemaakt voor het gedrag van de spelers. Vier spelers van DHC zijn door de club geschorst vanwege het incident. Door spelers en de begeleiding van Vredenburch is aangifte gedaan bij de politie, ook de KNVB doet onderzoek naar het incident.

De tweede keer in korte tijd

Het is niet de eerste keer dat DHC betrokken is bij een vechtpartij. Eind maart ging het ook mis tijdens een wedstrijd van de Delftse voetbalvereniging. Een 17-jarige jongen uit Den Haag mishandelde toen een 43-jarige man uit Leidschendam. De jonge voetballer werd door de politie aangehouden. Hij is inmiddels geroyeerd.