Koning opent Haagse beeldenexpositie

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander opent dit jaar de jaarlijkse beeldenexpositie Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout. De koning neemt daarmee het stokje over van zijn moeder, prinses Beatrix.

In haar jaren als koningin, maar ook vorig jaar nog toen ze al afstand van de troon had gedaan, verrichte Beatrix de opening. De prinses is een groot liefhebben van beeldhouwkunst.

Franse beelden

Dit jaar staat de beeldententoonstelling in het teken van de Franse beeldhouwkunst. Frankrijk wordt wel de bakermat van de moderne kunst genoemd. Kunstenaars trokken in de 19e eeuw vanuit heel Europa naar Parijs om daar in de leer te gaan bij de verschillende academies en andere kunstenaars.

In haar jaren als koningin, maar ook vorig jaar nog toen ze al afstand van de troon had gedaan, verrichte Beatrix de opening. De prinses is een groot liefhebber van beeldhouwkunst.

Beelden aan Zee

Verder is in museum Beelden aan Zee een grote tentoonstelling van Henri Laurens (1885-1954) te zien. Het gaat om beelden uit de collectie van onder meer Centre Pompidou. De tentoonstelling geeft een uniek inzicht van zijn ontwikkeling van het hoekige kubisme tot de grote abstracte naakten die hij later maakte.

Koning Willem-Alexander opent de beeldententoonstelling op 17 juni officieel, maar alle beelden staan al vanaf 6 juni op het Lange Voorhout. Den Haag Sculptuur vindt voor de zeventiende keer plaats en kent ieder jaar een ander thema. Vorig jaar stond in het teken van Rusland. Er kwamen toen ruim 200.000 bezoekers op af.

Deel dit artikel: