SP over Haags cultuurpaleis: 'Belastingbetaler is de sigaar'

DEN HAAG - 'De Haagse belastingbetaler is de sigaar met de Spuiforumcoalitie, aangevuld met de Haagse Stadspartij.' Dat zegt de Haagse fractie van de SP over het akkoord dat donderdagochtend werd bereikt over het omstreden Haagse cultuurpaleis.

Met het akkoord is de grootste hobbel in de onderhandelingen genomen en is de kans groot dat de stad een bestuur krijgt van D66, PvdA, CDA, VVD en de Haagse Stadspartij.

Het akkoord voorziet wel in nieuwbouw maar volgens een ander ontwerp. Daarmee is het huidige plan van tafel en gaat het terug naar de tekentafel.

'Plannen eerder door Haagse Stadspartij afgekraakt'

Volgens de SP is de Haagse Stadspartij akkoord gegaan met de eisen van het vorige college. 'Dat in het verleden door de SP, maar ook door de Haagse Stadspartij is afgekraakt.' De partij verwacht niet dat het Spuiforum goedkoper wordt door de nieuwe plannen.

Uitvoering van het nieuwe plan kost nog steeds maximaal 181 miljoen euro en is een jaar later gerealiseerd dan eerder gedacht, in 2019. De partijen streven naar een goedkoper ontwerp.

Dr. Anton Philipszaal en Lucent Danstheater

Op de plek waar het cultuurpaleis moet komen, staan nu de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. Die moeten worden gesloopt. Het project moest eigenlijk in 2018 klaar zijn.

Deel dit artikel: