Instellingen

D66 wil opknapbeurt voor oorlogsmonument Naaldwijk

NAALDWIJK - D66 wil een grote opknapbeurt voor het oorlogsmonument aan de Verdilaan in Naaldwijk. Volgens de partij zijn de namen van de oorlogsslachtoffers niet meer te lezen.
'Na de kranslegging loopt iedereen rond het monument aan de Verdilaan om de namen van de Naaldwijkse gevallenen te bekijken', zegt D66-steunraadslid Benjamin Hofland. 'Het viel me op dat er vrijwel geen naam meer duidelijk leesbaar was. En dat hoort niet, omdat wij de mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid moeten kunnen blijven herdenken.'
De D66-fractie vraagt het college daarom er voor te zorgen dat het herdenkingsmonument wordt opgeknapt, zeker met het oog op de 70ste herdenking van de gevallenen in 2015.

Ook jaarlijkse controle

Ook wil D66 een jaarlijkse onderhoudscontrole van alle oorlogsmonumenten en hun directe omgeving in de gemeente, ruim voor 4 mei.
Het 'Monument voor de Gevallenen' aan de Verdilaan is een bronzen beeld van een gevallen mannenfiguur die met een handgebaar de achterblijvenden aanspoort het verzet voort te zetten.