Instellingen

Hof bekijkt de zaak Rishi in juli

Politie schietincident HS
Politie schietincident HS
DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag buigt zich in juli opnieuw over de zaak Rishi. De vraag is of de agenten die betrokken waren bij de dood van de 17-jarige Rishi Chandrikasing alsnog vervolgd moeten worden.
Rishi werd op 24 november 2012 neergeschoten op station Den Haag Hollands-Spoor. Hij zou een andere man met een vuurwapen hebben bedreigd.
Toegesnelde agenten zagen Rishi op het perron staan. Toen ze hem opdroegen zich over te geven, draaide de jongen zich om en leek hij, volgens de agenten, naar een vuurwapen te grijpen. Hierop schoot één van de agenten hem in zijn nek.

Onderzoek OM

De agenten concludeerden dat Rishi was overleden zonder zijn hartslag en ademhaling te controleren. Toch ziet het OM geen reden om hen te vervolgen. De tiener zou het met snellere hulp waarschijnlijk ook niet gered hebben, stelt het onderzoek van het OM. Daarnaast concludeert het rapport dat de agenten onder stressvolle omstandigheden handelden.
De nabestaanden van Rishi zijn daarop in beroep gegaan. Hiermee kan Justitie alsnog gedwongen worden om de agenten te vervolgen.