Instellingen

Het examen van Stephan Evenblij: ‘Ik gooide er met de pet naar’

VOORBURG - De examenperiode is bijna op de helft. Maar hoe kom je deze examenperiode het beste door? Elke dag vertelt een bekende Nederlander uit de regio over zijn examentijd.
Ateur Stephan Evenblij vertelt vrijdag over zijn schoolperiode op het Gymnasium Novum in Voorburg. Toen was het nog het Huijgens College. Hij is vooral bekend van series als Goede Tijden, Slechte Tijden en Voetbalvrouwen.
Evenblij heeft niet veel goede herinneringen aan zijn school overgehouden. Hij vertelt: 'Ik gooide er met de pet naar. Als ik moet doen wat ik niet wil, gaat het mis. Dat werkt echt niet voor mij.'

Drumstel

Dat de acteur niet veel met regels heeft, blijkt wel als hij op een drumstel speelt terwijl het stil moet in het gebouw. Bovendien rookt hij graag een sigaret op een plekje waar het niet is toegestaan.
Vwo-leerlingen kregen in de ochtend Duits en gingen verder met economie. Havisten begonnen met Aardrijkskunde en konden daarna aan de slag voor Engels, terwijl VMBO de dag startte met dans en drama. In de middag kregen zij economie.