Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda

GOUDA - De landelijke intocht van Sinterklaas wordt dit jaar gevierd in Gouda. De goedheiligman komt met zijn stoomboot aan in de historische binnenstad. Dat hebben de NTR en de gemeente Gouda vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Burgemeester Milo Schoenmaker is zeer verheugd dat Gouda dit jaar niet onopgemerkt is gebleven bij de goedheiligman. ‘Onze inspanningen om de landelijke intocht van Sinterklaas naar Gouda te krijgen, zijn beloond. Gouda is een fantastische stad die perfect aansluit bij het echte Sinterklaasgevoel. Anton Pieck-achtige straatjes, mooie geveltjes; Gouda is misschien in de winter wel op haar mooist', aldus een trotse burgemeester.

Volgens Schoenmaker heeft Gouda nog een belangrijk pluspunt. De stad heeft niet alleen een gezellig historisch centrum, maar wordt ook omgeven door water. 'Dat zorgt ervoor dat het voor de stoomboot gemakkelijk te bereiken is. Ik kijk er naar uit de Sint en zijn Pieten persoonlijk in Gouda te verwelkomen.'

Intocht is live op televisie

De NTR doet verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint zaterdag 15 november om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur.

De centrale presentatie wordt vanuit Gouda verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer.

Deel dit artikel: