Instellingen

Eerste training WK Hockey van vrouwen Zuid-Afrika

DEN HAAG - Het vrouwenteam van Zuid-Afrika heeft woensdagochtend namens de internationale hockeygemeenschap het Kyocera Stadion in Den Haag ingewijd voor het komende WK Hockey.
Dat gebeurde tijdens een informele ceremonie op het gloednieuwe kunstgrasveld, waar speelsters en staf door voorzitter Heleen Welschen-van Rooij van het organisatiecomité werden begroet en toegesproken. Daarna volgde een ludieke warming-up met Stockey, de mascotte van de mondiale titelstrijd. De dames dansten met Stockey en gingen in polonaise over het veld. 
De selectie van Zuid-Afrika, die al een week in Almere op trainingskamp is, voelde zich meteen thuis in het Haagse voetbalcomplex. Overal zijn namelijk de clubkleuren van ADO Den Haag (groen-geel) nog goed zichtbaar. Dat zijn precies dezelfde tinten als van het Zuid-Afrikaanse tenue.
Bij het begin van het WK over anderhalve week zal er evenwel aanzienlijk minder groen-geel in het stadion te zien zijn. Het organisatiecomité wil hoofdsponsor en naamgever Rabobank liever niet te veel confronteren met de huisstijl van de ABN Amro.