Instellingen

Turkse bakker aangehouden voor brand in eigen zaak

REGIO - DEN HAAG De eigenaar van de Turkse bakkerij aan het Tesselseplein in Den Haag is aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting in zijn zaak. Ook een 31-jarige Hagenaar zit vast voor de brandstichting. De aanhoudingen zijn 19 mei al gedaan, maar vandaag pas bekendgemaakt.
In de nacht van zondag 13 op maandag 14 april woedde er een brand in de bakkerij op het Tesselseplein in de Haagse wijk Duindorp. Na de brand liet de bakker aan het AD weten dat de hij dacht dat de brand was aangestoken en dat het vermoedelijke met racistische motieven van buurtbewoners te maken had.
Omroep West berichtte in dezelfde periode dat allochtone woningzoekenden door buurtbewoners de wijk Duindorp werden uitgepest. Zo bleek dat er onder meer de ramen werden ingegooid bij allochtonen die een huis in de wijk kregen toegewezen en werden er racistische leuzen op de muur gekalkt. Ook werden woningzoekenden en personeel van woningcorporatie Vestia bedreigd en beledigd.

Geen relatie

Een relatie tussen het wegpesten van allochtonen en de brand bij de Turkse bakker is nooit gelegd. Na de brand en de berichtgeving over het wegpesten van buurtbewoners ontstond er veel onrust in de wijk.

Mededeling van de redactie: Hoewel wij de vrijheid van meningsuiting zeer belangrijk vinden, is vanwege een grote hoeveelheid ongepaste reacties de mogelijkheid om te reageren op dit bericht uitgeschakeld. Wij vinden dit buitengewoon jammer, maar omdat onze huisregels hier stelselmatig worden overtreden zien we helaas geen andere mogelijkheid.