Concert Stones in Kurhaus 1964: nieuw beeldmateriaal in Muzee Scheveningen

DEN HAAG - Muzee Scheveningen heeft nieuw beeldmateriaal van het legendarische concert dat de Rolling Stones in 1964 gaven in het Kurhaus. De nieuwe en gerestaureerde beelden zijn vanaf 29 juni te zien in een expositie over het concert. In augustus is het precies 50 jaar geleden dat de Stones optraden in Scheveningen.

Het concert is zo legendarisch omdat het al na 12 minuten afgelopen was. De uitzinnige menigte brak de zaal letterlijk af. Het optreden markeerde het begin van de roerige jaren zestig in Nederland.

De filmbeelden komen uit de nalatenschap van cineast Jan Schaper en zaten in het Stadsarchief Rotterdam. Een paar opnames waren al eens te zien in het programma Andere Tijden. In Muzee Scheveningen zijn de filmopnames bijna volledig te zien.

Drumstel Charlie Watts

De expositie '50 jaar Kurhausconcert 1964-2014' is vanaf 29 juni tot 7 september te zien in Muzee Scheveningen. Naast het unieke filmmateriaal en heel veel andere herinneringen aan het concert is dan ook het drumstel te zien dat Charlie Watts gebruikte in Scheveningen.

 

Deel dit artikel: