Instellingen

Peepshow in Naturalis Leiden

REGIO - LEIDEN - Vraag het een willekeurige man, en hij kan wel 50 synoniemen voor het woord penis bedenken. Maar weet hij ook wat de evolutionaire oorzaak is van de enorme variatie in de vormen van geslachtsdelen van mensen en dieren? Op die vragen krijg je tijdens Nature's Peep show in Naturalis het antwoord.
Evolutiebioloog Menno Schilthuizen heeft over onder andere deze vragen een nieuw boek geschreven, Darwin's Peepshow. Op 5 juni verschijnt dit boek en dat wordt in een speciale Naturalis After Dark gevierd.
Op het programma, dat niet geschikt is voor preutse mensen, staan behalve een interview met de schrijver, een flitscollege over opwinding door klinisch psychologe Stephanie Both van het  LUMC, een column door Playboycolumnist Stephan van Duin, een show 'n tell van geslachtsdelen op sterk water uit de collectie van Naturalis, een praatje over seksueel kannibalisme bij zeer giftige spinnen door Jeremy Miller en filmpjes van fotostrips.nl en animator Bruno van Wayenburg.

Naturalis After Dark

Naturalis After Dark, een initiatief van Naturalis, programmeert interdisciplinaire avondjes uit voor volwassenen in Naturalis. Iedere Naturalis After Dark avond draait om één thema , bijvoorbeeld Halloween, vervelen, humor of seks. Met een pilsje in de hand kan het publiek naar wetenschappers, kunstenaars en filosofen luisteren die dit thema van allerlei kanten belichten in flitscolleges, pecha kuchas, interviews, show 'n tells en filmpjes.
De Late Night Show start op donderdag 5 juni stipt om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur en wordt gehouden in Naturalis in Leiden.