PVV-liefde: 'Donkere god' Léon de Jong maakt Fleur Agema 'hoteldebotel gelukkig'

DEN HAAG - Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) is 'hoteldebotel gelukkig'. Binnen de gelederen van de Partij voor de Vrijheid is een romantische amorette ontstaan tussen haar en het Haagse raadslid Léon de Jong. Dat schrijft het Kamerlid in een column voor FABMagazine.

De Jong was lijsttrekker bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen en is nu fractievoorzitter van de PVV in de Haagse gemeenteraad. Op sommige werkplekken zijn relaties op de werkvloer taboe, maar hier bracht de chef zelf de twee kersverse tortelduifjes bij elkaar. 'De blonde cupido', noemt Agema Geert Wilders gekscherend.

Het begon allemaal tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, toen 'de blonde cupido' middels een whatsapp-bericht aan de beschikbare Agema liet weten, bij wijze van grapje, nogal gecharmeerd te zijn van de mamaloeten van de Poolse inzending.

Songfestival-appgroep

'Dat had ik nou niet van jou verwacht', reageerde Agema plagerig, waarop Wilders gauw de keutel intrekt en een andere collega de schuld geeft: Léon de Jong. De drie PVV'ers starten een appgroep, waarin gebbetjes over het Songfestival worden uitgewisseld.

De Robert ten Brink van de Tweede Kamer merkt al snel het vijfde wiel aan de wagen te zijn. Hij verplicht zijn ondergeschikten, singles die ze zijn, de puntentelling gezamenlijk te kijken.

'Donkere god'

Agema snelt zich in haar auto naar het huis van De Jong, waar ze 'een donkere god' in de deuropening ziet verschijnen. Eerder kon De Jong de bijnaam 'blauwe smurf' niet verdragen, maar 'donkere god' is geen enkel probleem.

Er wordt gepraat en er wordt wijn gedronken en dan is het al te laat om nog naar huis te gaan. De rest is geschiedenis. 

Deel dit artikel: