Instellingen

Kiki Bertens door naar de tweede ronde op Roland Garros

WATERRINGEN - Kiki Bertens heeft dinsdag voor het eerst in haar loopbaan de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De tennisster uit Wateringen versloeg in Parijs de Roemeense Alexandra Cadantu met 7-6 (5) 6-1.
Bertens haalde via de kwalificaties het hoofdschema in Parijs. Ze speelt in de tweede ronde tegen de als 24e geplaatste Russische Anastasia Pavlioetsjenkova, die in drie sets van de Japanse veterane Kimiko Date-Krumm won.
Bertens speelde een grillige eerste set tegen Cadantu, de nummer 81 van de wereld. Ze werd in de eerste game meteen gebroken. Maar daarna slaagden beide speelsters er niet in om hun servicegame te houden.

Tiebreak

Er volgde maar liefst acht breaks op rij. Daarna wist Bertens eindelijk haar opslag te verzilveren en kwam op 5-5. Na nog twee breaks moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin pakte Bertens met 7-5 de winst.
In de tweede set wist Bertens in de eerste game ook haar service te behouden en legde daarmee de basis voor de zege. Ze besliste de partij met 6-1.

Zenuwen

'Ik ben wel opgelucht dat het gelukt is'', bekende Bertens. ,,Ik had in de eerste set toch wel weer last van de zenuwen. Toen ik die set won viel er wel wat spanning van mij af. Ik wilde zo graag winnen. Die zenuwen zijn toch altijd wel een probleem voor mij. Ik ben blij dat ik er overheen heb kunnen stappen.'