Instellingen

Haagse schoolkinderen krijgen hockeyles van Indiase internationals

Sardar Singh heeft hockeyles
Sardar Singh heeft hockeyles
India hockeyclinic
India hockeyclinic
Kinderen bij hockeyclinic
Kinderen bij hockeyclinic
DEN HAAG - Haagse schoolkinderen hebben dinsdagochtend een workshop hockey gekregen van vier Indiase internationals. Roelant Oltmans, oud-trainer van de Nederlandse heren en dames, leidde de workshop op het Cruyff Court in het Laakkwartier.
In de stromende regen kregen de schoolkinderen hun eerste hockeylessen. De meeste kinderen hadden geen ervaring met een hockeystick.
‘Ik snap niet hoe je die bal zo snel van links maar rechts kunt krijgen,’ vraagt een van  jongens. Oltmans legt uit dat hij met zijn ene hand een ringetje moet maken, zodat hij met de andere hand de stick snel kan draaien.

Grote prijzen

In India is hockey na cricket de populairste sport. ‘Al is het wel minder geworden sinds het Indiase team geen grote prijzen meer wint,’ zegt Oltmans. Hij is op dit moment technisch directeur van de Indiase hockeybond en hij moet er voor zorgen dat er in de toekomst wel weer grote toernooien gewonnen worden.
Al denkt hij niet dat dit nu tijdens het WK al gaat gebeuren. Wie er wel gaat winnen, weet de oud-bondscoach ook niet. 'Maar Nederland maakt bij de heren en de dames een goede kans.'
Kijk voor al het nieuws over het WK op de speciale hockey pagina.