Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is... celstraf

Ondanks de barre weersomstandigheden rijdt hij niet stilletjes ons huisje voorbij.
Ondanks de barre weersomstandigheden rijdt hij niet stilletjes ons huisje voorbij.
ALPHEN AAN DEN RIJN - De man die in Alphen aan den Rijn een auto vol Sinterklaascadeaus leegroofde, moet zes weken de cel in. Dat heeft de rechter woensdag bepaald.
De man heeft op 5 december vorig jaar ingebroken in de auto en voor bijna 240 euro aan cadeautjes meegenomen. 'De rechtbank rekent verdachte deze kwalijke daad zwaar aan', staat in het vonnis. 'Verdachte heeft kennelijk uitsluitend oog gehad voor zijn eigen belang en de behoeften van zijn eigen kinderen.'
De man pleegde de inbraak samen met een vrouw. Die moest eerder al voor de rechter verschijnen, maar werd vrijgesproken.

Nog meer straf

Als de zes weken erop zitten, komt de man nog niet vrij. Om te beginnen pleegde hij de inbraak terwijl hij nog in een proeftijd liep voor een mishandeling.
Daarnaast had hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf achter zijn naam staan voor een poging doodslag in Leiden in 2009. Van de zes jaar cel die hem daarvoor werd opgelegd, moet hij nu de laatste voorwaardelijke 730 dagen alsnog uitzitten. Na de zes weken, zit hij dus nog twee jaar vast.