Instellingen

Argentijnse hockeyster Aymar hoopt op finale tegen Nederland

DEN HAAG - De Argentijnse hockeyster Luciana Aymar hoopt dat ze in de finale van het WK in Den Haag nog een keer tegenover Nederland staat. Dat zei de 36-jarige veterane, die afscheid neemt als international, zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Afrika (4-1).
'Holland heeft zoals altijd een sterk team met fantastische spelers. Het zou leuk zijn nog een keer een finale tegen Nederland te kunnen spelen.' De finale van het laatste WK, in Rosario in 2010, ging ook tussen Argentinië en Nederland. De Argentijnsen gingen er toen met het goud vandoor.
Aymar zei wel dat ze nog niet echt met de finale bezig is. 'Natuurlijk willen we het WK winnen, maar we moeten nu eerst van de Verenigde Staten winnen. Ik wil me eerst daarop concentreren.'

Kyocera Stadion mooier dan Utrecht

De hockeylegende, die in 1998 ook al in Nederland was voor het WK in Utrecht, is erg onder de indruk van het Kyocera Stadion. 'Het stadion in Utrecht was erg mooi, maar ik vind het hier mooier. Ik kan het me niet meer zo goed herinneren, ik was toen nog erg jong. Maar het stadion hier is fantastisch en de mensen zijn erg aardig. Dit is mijn laatste WK, dus ik wil er vooral erg van genieten.'
Aymar nam vier keer deel aan de Olympische Spelen en won elke keer een medaille: twee bronzen en twee zilveren medailles. Ook veroverde ze met de nationale ploeg twee wereldtitels en één keer WK-brons en won ze vijf keer de Champions Trophy. Ze is achtmaal verkozen tot World Hockey Player of the Year.
Bekijk hier het interview met Aymar.
TV West zendt alle 76 wedstrijden op het WK hockey live uit op televisie. Klik hier voor de live televisiestream. Alle informatie tref je aan op de speciale WK hockey-pagina van Omroep West.