Instellingen

Australische hockeydames winnen nipt van Japan

DEN HAAG - De Australische hockeydames hebben maandag ook hun tweede WK-duel gewonnen. Japan werd met 3-2 verslagen, maar de 'Hockeyroos' kwamen in eerste instantie moeilijk op gang.
Geheel tegen de verhouding in kwam Japan in de 20ste minuut van de eerste helft op voorsprong door een goal van Yuri Nagai. Australië was de dominante ploeg, maar de uitstekend keepende Yuka Yoshikawa hield haar doel lange tijd schoon. Een paar seconden voor rust maakten de Australischen toch nog de gelijkmaker: Anna Flanagan scoorde uit een strafcorner.
In de tweede helft stelde Australië orde op zaken. Zes minuten na rust maakte Emily Smith de 2-1 en vier minuten later trof Anna Flanagan weer doel uit een strafcorner. Shiho Sakai bracht de spanning nog even terug door in de 58e minuut de 3-2 te maken uit een strafbal, maar Australië kwam daarna niet meer in gevaar.

Koppositie in poule A

Australië neemt met twee overwinningen nu de leiding in poule A, maar dat kan maandagavond veranderen als Nederland wint van België.
Scoreverloop Australië-Japan (v) 3-2 (1-1): 0-1 Nagai, 1-1 Flanagan, 2-1 Smith, 3-1 Flanagan, 3-2 Sakai. Bekijk hier de samenvatting.
TV West zendt alle 76 wedstrijden op het WK hockey live uit op televisie. Klik hier voor de live televisiestream. Alle informatie tref je aan op de speciale WK hockey-pagina van Omroep West.