Instellingen

Kurhaus 'betreurt onvrede medewerkers'

© anp
DEN HAAG - Het management van het Kurhaus Hotel 'betreurt het zeer' dat er onvrede heerst bij (oud-)medewerkers. Dat schrijft het Steigenberger Kurhaus Hotel in een verklaring.
RTL Nieuws meldde eind vorige week dat medewerkers van het Kurhaus klagen over extreem lange werkdagen, hoge werkdruk en intimiderend gedrag van de directeur. Overuren zouden niet worden uitbetaald en werknemers zouden worden gedwongen een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen. Op deze manier wil de directie voorkomen dat het personeel uit de school klapt.
Volgens het management van het Kurhaus is de Ondernemingsraad of het hotelmanagement nooit benaderd door boze medewerkers, of door FNV Horeca.

Economische crisis

In de verklaring van het Kurhaus staat: 'Ook het Kurhaus Hotel is niet gespaard gebleven van de effecten van de economische crisis. Die hebben hun weerslag op de bedrijfsvoering. Ondanks deze situatie hebben alle medewerkers zich volledig ingezet en zijn zij in staat gebleken de servicegerichtheid richting onze hotelgasten te continueren.'
Het management verklaart zich bewust te zijn van de enorme inzet en betrokkenheid die van medewerkers wordt gevraagd. 'We hechten er zeer aan dat onze huidige medewerkers in een comfortabel werkklimaat opereren, staan open voor hun feedback en stellen dan ook alles in het werk om dit gezamenlijk te realiseren.' In een persverklaring staat verder dat het Kurhaus met FNV Horeca in gesprek zal gaan.