Geen record voor 'krattenbrugbouwers' TU Delft

DELFT - Het is studenten van de TU Delft niet gelukt om het wereldrecord krattenbrug bouwen te breken. Iets tegen 23:00 uur werd besloten het niet meer zou gebeuren en moesten de teleurgestelde studenten het bouwterrein afsluiten.

Om het record te breken moest de brug op de Markt in Delft uit meer dan achtduizend bierkratten bestaan, een overspanning van 24,5 meter hebben en minstens een uur blijven staan. De klok tikte de veertig minuten aan, daarna werd het volgens student Jos Muller van de organisatie te gevaarlijk omdat de brug begon te hellen.

‘De vervorming in de hoek was al in het begin van de dag te groot. We moesten blijven corrigeren. Doorbouwen bleek toen onverantwoord en daarom hielden we het bij 22,8 meter.’ Ook met die lengte had het record gebroken kunnen worden, mits de tijd van een uur werd werd gehaald. Eerder op de dag bleek er al een scheur in de brug te zitten.

‘Flinke slag in het gezicht’

De bouwers zijn erg teleurgesteld. Muller: ‘Het is een flinke slag in het gezicht en vervelend dat het record niet gehaald wordt na al die tijd en energie die je erin steekt.’ Er wordt al wel gepraat over een volgende poging: ‘We hebben onszelf goed op de kaart gezet en we hebben veel geleerd voor de volgende keer. Bovendien willen we er morgen nog één keer met een frisse blik naar kijken, wie weet lukt het toch nog…’

De mislukking komt volgens Muller doordat de uiteindelijke brug niet zo uitpakte als gepland. ‘De berekeningen waren goed, maar we ontdekten na veel bouwen alsnog fouten. Dan is het erg lastig om dingen nog aan te passen.’

Deel dit artikel: