Instellingen

Ook deze dinsdag gaat het Hockey Plein weer los

DEN HAAG - Ook deze dinsdag is er weer een druk programma op het Haags Hockey Plein. Tijdens het WK hockey is het Plein,vlakbij de Tweede Kamer, in oranjesferen gehuld.
Dinsdag staat onder meer in het teken van het Haags ondernemersplein. Vanaf half acht is daar een ontbijt voor genodigden, met daarbij een belangrijke gast. Het is nog niet bekend wie dat is. Het ondernemersplein duurt tot 17.00 uur.

Gespierde praatjesmaker

Terwijl de zakenlieden aan het netwerken zijn, kan het personeel lekker even sporten. Want tussen 12.00 en 13.00 uur is er weer Pauzefitness voor bedrijven. Wil je zien hoe die ene houterige collega het er vanaf brengt bij bodypump of wel eens kijken of die gespierde praatjesmaker van de andere afdeling echt zo goed is in grit strength, dan kun je daarvoor dus terecht. Wel eerst even aanmelden natuurlijk.
Voor een aantal scholieren is er dinsdag ook weer de kans om eens iets anders te zien dan die oude, vertrouwde gymzaal. Tientallen leerlingen van Haagse bassischolen krijgen weer buitengym op het Haags Hockey Plein.
Van 15.00 tot 17.30 uur werkt ondernemend Den Haag zich in het zweet tijdens het Business Club Toernooi.
Daarna is het tijd om de stick neer te leggen en te genieten van de muziek van het Residentie Orkest. Wordt het The second Waltz, of een stuk van Rimsky Korsakov?  Om 17.00 uur zullen we het weten, want dan speelt het vermaarde Haagse orkest drie kwartier lang op het Plein.

Motoriek van politici

Van 18.00 tot 19.30 uur is te zien hoe fijnbesnaard de motoriek van politici is, want dan is het tijd voor 'Politici aan de bal', in samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.
En als beloning voor al die inspanningen mag vanaf 18.15 uur het haar worden losgegooid, want dan begint het optreden van de rappers van Kern Koppen. Om 21.00 uur wordt het Plein opgevrolijkt door de beukende beats van DJ Eelco Fromage, die menig hockeyer natuurlijk kent uit Club Westwood in Den Haag. Het feestje gaat dinsdagavond door tot 23.00 uur.

Poncho of paraplu

Hockeyers en andere bezoekers van het Plein doen er trouwens goed aan dinsdag een poncho mee te nemen of een paraplu. De temperatuur is met 19 graden best aardig, maar in de middag is er wel degelijk kans op een bui en zelfs wat onweer.
Wie geen risico wil lopen, kan altijd lekker thuis voor de buis blijven. TV West zendt alle wedstrijden rechtstreeks uit. Meer hierover, samen met al het laatste nieuws over het WK, op onze special pagina rond het WK Hockey.