Lobeco Fire + Security wint Zilveren Ooievaar 2014

DEN HAAG - Het bedrijf Lobeco Fire + Security heeft de Zilveren Ooievaar 2014 gewonnen. Dat is de Haagse ondernemersprijs voor excellent ondernemerschap. De prijs werd uitgereikt op het Haags ondernemersplein, bij het Hockey Plein in het centrum van Den Haag.

Lobeco Fire + Security is een groothandel in beveiligingsmaterialen, op het gebied van branddetectie, inbraakbeveiliging, cameratoezicht en toegangsbeheer. Het bedrijf aan de Taco Scheltemastraat in Benoordenhout bestaat al 35 jaar. De afgelopen jaren is het bedrijf veranderd van alleen een groothandel in een hoogwaardige dienstverlener op beveiligingsgebied. Er werken 75 mensen.

De jury noemt het bedrijf zeer innovatief. Zo is Lobeco Fire + Security bezig met het ontwikkelen van een robot, die kan worden ingezet bij bewaking. De robot is volgeplakt met sensoren, elektronica en software. Hij kan detecteren, observeren, rapporteren en alarm slaan. Ook houdt het bedrijf zich bezig met hulpmiddelen voor ouderen, zoals de ontwikkeling van een zorgrobot.

'Directeur Martin Roos is een bescheiden ondernemer vol ondernemerskwaliteiten, die kansen in de markt ziet en oppakt. Daarvoor heeft de jury diepe bewondering', zo staat in het juryrapport. Dat rept ook over de lange historie van het bedrijf in Den Haag en de groei in winst, omzet, personeelsaantal en activiteiten die het bedrijf heeft behaald.

Volgens de jury was het dit jaar erg moeilijk om te kiezen tussen de bedrijven, vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen. Andere bedrijven op de shortlist waren logistiek dienstverlener UTS Abbink, bakkerij Victor Driessen en installatiebedrijf GreenFox.

De Zilveren Ooievaar is dit jaar voor de 27e keer uitgereikt. Wethouder Henk Kool van Economische Zaken was dit jaar voorzitter van de jury. Aan de Zilveren Ooievaar zijn een trofee, oorkonde, plaquette en een bedrag van 5000 euro verbonden. Het geld kan worden besteed aan de verbetering van de bedrijfsvoering.

Meer over dit onderwerp:
Westbusiness
Deel dit artikel: