Voetballer Jordy Brouwer wordt niet meer vervolgd

DEN HAAG - Voetballer Jordy Brouwer wordt niet meer vervolgd voor de tientallen kilo's hennep die in zijn kelder zijn gevonden. Dat laat zijn advocaat weten aan Omroep West.

Volgens advocaat Ad Westendorp is de zaak tegen Brouwer geseponeerd. De 26-jarige voetballer werd begin februari vorig jaar opgepakt na de hennepvondst, evenals zijn vriendin. 'Maar de officier van justitie ziet onvoldoende bewijs dat de hennep van hem was', zegt Westendorp, 'of dat hij wist dat het in zijn kelder stond.' Het Openbaar Ministerie bevestigt de seponering, omdat er volgens het OM onvoldoende bewijs is.

Westendorp heeft het over 'een soort opslagruimte' waar Brouwer maar weinig kwam. 'Iemand had hem gevraagd om de ruimte te mogen gebruiken om iets neer te zetten, dat vond hij goed. Niet wetende dat het om hennep ging.' Volgens de advocaat is ook de zaak tegen Brouwers vriendin geseponeerd.

Schadevergoeding

Brouwer voetbalde toen hij werd opgepakt bij topklasser HBS. Daarvoor stond hij op de grasmat bij onder meer ADO Den Haag, Ajax en het Engelse Liverpool.

'De verdenking is bijzonder schadelijk geweest voor hem', stelt Westendorp. 'Je kunt in dit soort zaken een verzoek om schadevergoeding indienen tot 10.000 euro. Daar ga ik dan ook voor hem om vragen.'

Deel dit artikel: