Krajicek strijdt voor plek in dubbelfinale

DELFT - Michaella Krajicek en Lucie Hradecka strijden vrijdag om een plek in de finale van het vrouwendubbel op Roland Garros. Het Nederlands-Tsjechische koppel neemt het in de derde partij op Court Suzanne Lenglen op tegen het sterke Italiaanse duo Sara Errani/Roberta Vinci. Het duel zal naar verwachting halverwege de middag beginnen.

De uit Delft afkomstige Krajicek was voor aanvang van het toernooi in Parijs nog nooit verder gekomen dan de derde ronde in het dubbelspel van een grandslam. In het enkelspel bereikte ze wel al eens de kwartfinale op Wimbledon (2007). Voor Hradecka is de halve finale bekender terrein. De Tsjechische won het dubbeltoernooi in 2011, samen met haar landgenote Andrea Hlavackova, en stond de afgelopen 2 jaar ook in de halve finale.

De meeste camera's zullen vrijdag ongetwijfeld gericht zijn op Court Philippe Chatrier. Op de hoofdbaan strijden de mannen in de halve finales van het enkelspel. De Let Ernests Gulbis neemt het eerst op tegen Novak Djokovic uit Servië. Aansluitend volgt de andere halve finale tussen de Spaanse titelverdediger Rafael Nadal en de Brit Andy Murray.

In het rolstoeltennis is er vrijdag twee keer kans op Nederlands succes. Aniek van Koot staat niet alleen in de finale van het enkelspel, maar ook in de eindstrijd van het dubbeltoernooi. In de laatste finale treedt ze samen aan met Jiske Griffioen.

Deel dit artikel: