Instellingen

Hockeydames Amerika walsen over China heen

DEN HAAG - De hockeydames van de Verenigde Staten hebben hun derde poulewedstrijd gewonnen. In het Kyocera Stadion werd China zeer eenvoudig met 5-0 verslagen.
Amerika was veel sterker en wist dit al na vier minuten te belonen met een doelpunt: Katie O'Donnell opende de score na een mooie rush over het veld. Ook de 2-0 en de 3-0 waren velddoelpunten. China kwam er niet aan te pas in dit duel en moest ook nog toekijken hoe het eindelijk 5-0 voor de Amerikaanse vrouwen werd.
Dankzij deze overwinning staat Amerika eerste in poule B en hebben ze een goede kans om de halve finale te bereiken. Duitsland en Argentinië spelen later vandaag nog tegen elkaar. De winnaar hiervan kan op gelijke hoogte komen.
Scoreverloop China - Verenigde Staten 0-5 (0-3): 0-1 Katie O'Donnell, 0-2 Michelle Virtese, 0-3 Katie O'Donnell, 0-4 Rachel Dawson, 0-5 Kelsey Kolojejchick.
TV West zendt alle 76 wedstrijden op het WK hockey live uit op televisie. Klik hier voor de live televisiestream. Alle informatie tref je aan op de speciale WK hockey-pagina van Omroep West.